| Diensten >> | nieuws |

Om je een indruk te geven van de mogelijkheden die onze stichting je biedt, vind je onderstaand een aantal concrete voorbeelden van cursussen voor toerusting en begeleiding. Al deze avonden en vormen van begeleiding kun je in principe gewoon voor jouw eigen groep/team/gemeente aanvragen. Je hoeft hiervoor dus niet naar een centraal georganiseerde avond toe en het programma kan op jouw situatie afgestemd worden.
Daarnaast kun je uiteraard ook over andere vragen contact met ons opnemen om te bezien of wij een passend antwoord of aanbod kunnen formuleren.

Trainingsavond ‘Orde in de groep’
Mensen doen niet altijd wat je wilt. Groepen al helemaal niet! Ordeproblemen komen in het jeugdwerk regelmatig voor. Wat kun je daaraan doen? Wat doe je als het niet goed gaat met jouw groep, maar vooral: Hoe voorkom je dat het misgaat?

Informatie-avond ‘Middelengebruik’
Er wordt veel over gezegd, maar weinig over geweten. Dat geldt zeker voor middelengebruik. Een informatie- en bezinningsavond af te stemmen op ouderen, jongeren, of juist gericht op een gesprek tussen beiden.

Toerustingsavond ‘Alternatieve werkvormen in het jeugdwerk’
Praten is al lang niet meer het enige dat in vormend jeugdwerk gebeurt. En gelukkig zijn er ook allerlei andere methoden om met elkaar in gesprek te zijn. Maar wat voor mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? En hoe pas je die zo toe dat ze werken? Een avond met het antwoord op deze vragen.

Bezinningsavond ‘vrijwilligersbeleid’
Vrijwilligersuren zijn kostbaar. En ze worden steeds kostbaarder omdat ze schaarser worden. Bijna niemand trekt meer even gemakkelijk “een blik vrijwilligers open”. Misschien tijd om eens goed na te denken over hoe we met die kostbare tijd en met die kostbare vrijwilligers omgaan!

Toerustingsavond ‘Vertellen voor de groep’
Wat de één bijna vanzelf doet, is voor de ander een groot probleem. Toch kun je ook als je dit niet ‘vanzelf doet’, veel bijleren en meer vertouwen krijgen.

Bezinningsavond ‘Zorg voor jongeren’
Activiteiten organiseren voor de jeugd is één ding, maar als het goed is, gaat het ook bij jou om meer dan activiteiten. Het gaat om de jongeren zelf. Om het zorg hebben voor hen. Over hoe je dat in jouw situatie kunt doen, met behulp van jouw activiteiten, daarover gaat deze avond.

Begeleiding van beleidstrajecten m.b.t. jeugd en jeugdwerk
Met voorsprong het onderdeel waarvoor verschillende gemeenten van buiten de stichting tot nu toe het meeste gebruik gemaakt hebben van de onze diensten. Vooraf wordt een projectplan opgesteld waarin heldere afspraken worden gemaakt. Meestal leidt dit eerst tot een beschrijving van het jeugdwerk en een inventarisatie van bestaande problemen. Hierbij is voor ons het proces dat binnen jouw gemeenschap plaatsvindt belangrijker dan het einddocument. Maar het levert wel een beleidsplan op waar je daadwerkelijk mee aan de slag kunt!

Geïnteresseerd in een van onze cursussen? Neem gerust eens contact op met Cor Jan Kolijn of Marissa Riphagen-Fikse.

Copyright by: RinqTinq 2009
HSJJ