Cursussen >> |

Geen club ABBA in april en slotdag afgelast. helaas zijn we door de nieuwe maatregelen genoodzaakt om ook de clubavonden in april af te zeggen. En ook de slotdag kan niet door gaan. Wat vinden we dat jammer! We willen jullie allemaal hartelijk groeten en het allerbeste toewensen. Sterkte! Hartelijke groeten van de leiding. Meer info: erika@hsjj.nl

 

CORONAVIRUS: CLUB ABBA GAAT EVEN NIET DOOR. in overleg met Elim is besloten om in de maand maart geen club ABBA te houden. Op deze website informeren we u als er wijzigingen komen. Voor meer informatie: erika@hsjj.nl

Workshopavond HSJJ 2017: donderdagavond 12 oktober 2017 D.V. is in Elburg (Klaverplein 2) weer de HSJJ Workshopavond gepland. Voor de hele uitnodiging: zie Downloads.

Club ABBA: we kijken weer terug op een hele mooie slotdag, met een gezellige busreis, een hele mooie, spannende, gekke, interessante voorstelling en natuurlijk lekker eten! Nu is het vakantie en we hopen donderdag 21 september 2017 weer onze eerste clubavond te hebben!

Club ABBA: in februari vierde Club ABBA haar 30-jarig jubileum! We hebben dit gevierd met gebakjes voor alle clubleden en leidinggevenden (en natuurlijk slingers en balonnen:)). We zijn dankbaar voor al zoveel jaar clubavonden voor mensen met een beperking

Regionale Tieneravond: 25 november 2016 was de HSJJ Regionale Tieneravond in Wezep. We mochten samen met 130 tieners uit de regio een hele mooie avond beleven! We dachten na over "Wie ben ik?" en er waren weer veel leuke workshops (Handlettering, Lasergamen, Hapjes maken, Beauty, Sport, etc.). Foto's van deze avond zijn terug te vinden op Facebook #HSJJregionaletieneravond (https://www.facebook.com/HSJJ-Regionale-Tieneravond-1648787045370154/)

Slotdag Club ABBA: 9 mei was de slotdag van Club ABBA! We zijn met z'n allen, met de bus helemaal naar Luttelgeest geweest! Daar kregen we eerst drinken met een heel lekker gebakje, daarna hebben we genoten van alle mooie bloemen bij de Orchideeënhoeve. Ook konden de echte durfals zomaar tussen de vogels lopen! We hebben hele lekkere pannekoeken gegeten en kregen allemaal een mooie orchidee mee naar huis. Samen hebben we een hele mooie, gezellige dag beleefd! Nu moeten we elkaar even missen, maar... DV 17 september 2015 staat de eerste clubavond weer gepland! Daar hebben we zin in!

Nuchter over Alcohol: Op 4 maart 2015 was de aftrapavond van het alcoholpreventieproject "Nuchter over alcohol". Onder downloads is het programma voor zowel jeugdleiders, als ouders, als kringleden, als kerkenraden te vinden. We hopen op een goede implementatie binnen alle kerken van de gemeente Oldebroek. Neem gerust contact met ons op bij vragen e.d. 

Nieuw seizoen club ABBA: Bijna is het weer zover! Op DV 18 september 2014 willen we starten met een nieuw seizoen van club ABBA! En…nieuwe leden zijn van harte welkom!! Kijk voor meer informatie op http://hsjj.nl/Club%20ABBAAls je zin hebt om club ABBA te bezoeken, neem dan even contact op met de coördinator van club ABBA: Marissa Fikse (gegevens ook via link). Zij overlegt dan in welke groep je het liefst zou willen en wat mogelijk is. Hopelijk tot 18 september!  

Slotdag club ABBA: op 10 mei 2014 was het uitje / de slotdag van club ABBA! We zijn naar Lelystad geweest met de bus! Bij Royal Foods zijn we eerst verwend met een traktatie, waarna we hebben genoten van een hele leuke, mooie voorstelling van Mariët van Putten. Vervolgens hebben we heerlijk gegeten samen; de bami, nasi en macaroni waren erg lekker! Aan het einde van de middag zijn we weer met de bus teruggebracht naar Elburg. We kijken terug op een hele mooie, leuke, gezellige en goede slotdag, en zien alweer uit naar het komende seizoen!

Nieuwe jeugdwerkadviseur: op 1 februari mochten we Marissa Fikse als vervanger van Erika Buwalda welkom heten! Zij zal in elk geval tot eind augustus de werkzaamheden van Erika overnemen.

Vacature jeugdwerkadviseur: het bestuur is actief om een geschikte vervanger te vinden. We hopen binnenkort meer informatie te kunnen verstrekken.

Regionale tieneravond 2013: onvoorstelbaar hoeveel tieners en leidinggevenden er in een zaal in Het Open Huis konden zingen, bidden, luisteren en workshops volgen. Ook het buitengebied van Oldebroek heeft van ons feestje kunnen horen door de rumoerige slotentocht en survival. Fijn dat jullie er waren. Tot ziens op vrijdag 28 november 2014!

Aanstaande vrijdag: de regionale tieneravond 2013! Opnieuw zijn er nu al ruim 100 aanmelding. Zie hier de flyer!

 

Vacature jeugdwerkadviseur: i.v.m. de zwangerschap van Erika is de HSJJ op zoek naar een vervanger. Zie hier de advertentie.

 

Kadercursus 2013: de contactpersonen in het jeugdwerk van alle geloofsgemeenschappen en kerken in ons werkgebied, hebben weer een uitnodiging ontvangen voor de cursus. Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen binnen, en gaan we 3 avonden bezig met thema’s als teambuilding, conflicthantering, visie op gemeente, Bijbelstudie en vergadertechnieken.

 

HSJJ Jeugdambtsdragers overleg: Op woensdag 12 juni wordt er een Jeugdambtsdragers overleg gehouden. Een persoonlijke uitnodiging volgt nog. Weet je welkom!

 

Terugblik Regionale Tieneravond 25-11-2011: Wat een feest was het met ruim 130 tieners! Harry heeft foto's gemaakt die je kunt bekijken via deze link

 De HSJJ is gestart met de campagne "Zwart kijken Wit denken" via deze link kunt u de folder bekijken en zien wat de campagne allemaal inhoudt.

Kadercursus voor jeugdambtsdragers, jeugdwerkcoordinatoren en adviseurs.: Deze cursus is een aanrader voor

ierdereen die met een leidinggevende taak in het jeugdwerk werkzaam is. Zie de folder

Terugblik Regionale 10-eravond 2011: Dat was weer feest met zoveel tieners bij elkaar in Oosterwolde. De foto's die Mellanie maakte, staan op de site. Tot ziens in november!

Regionale 10-eravond 2011: De zomerversie van de regionale tieneravonden is in de maak. Op vrijdagavond 15 april is het zover. Een spektakel in Oosterwolde met een zeep-&hindernisbaan, of zet je in bij de catering. Tijdens het Bijbelmoment staan we stil bij het thema 'Goede vrijdag.... tja....'. We zien er naar uit om jullie weer te ontmoeten. Meld je even aan via tieneravond@hsjj.nl. Zie voor meer informatie de flyer!

Gevonden: secretaresse! We zijn heel dankbaar dat Diana Bos uit 't Harde bereid is gevonden om de stichting te ondersteunen. Welkom in ons team!

Terugblik Regionale 10-avond 2010: Ah, het feestje is alweer voorbij. Wat was het gaaf om met bijna 100 tieners en 20 leiders in 't Harde bij elkaar te zijn! In de workshops was er ruimte voor creativiteit, sport, spel, catering en beauty. In het centrale programma zochten we met elkaar in de Psalmen naar wie de Here God is, wat Hij heeft gedaan en nog zal doen. Al de antwoorden die op vlaggetjes werden geschreven, maken ons stil, vol ontzag en geven uiteindelijk reden voor feest. Deze God van genade, geduld, vergeving, genezing, nabijheid, troost en liefde, is onze liefde waard. En daarom: Vier je mee?!

Hier staan de foto's  die Lijdie van Doorn heeft gemaakt. Laat ons weten wat je ervan vond, mail je ideeën door, of stel je vraag gerust via de mail.

 

Gezocht: secretariële ondersteuning HSJJ:  Wil je graag wat voor het jeugdwerk doen, het liefst achter de schermen? Vind je het leuk om secretariële taken uit te voeren? Wil je op vrijwillige basis betrokken zijn bij het werk van de HSJJ? De HSJJ (Hervormde Stichting voor Jeugd- en Jongerenwerk) is actief in de gemeente Elburg en Oldebroek. Ze biedt professionele ondersteuning en advies aan allen die in het (kerkelijk) jeugdwerkactief zijn.

We zoeken iemand die ons wil helpen in het up to date houden van de adresbestanden, enkele mailings per jaar wil verzorgen en redactionele werkzaamheden kan uitvoeren. Het is ook mogelijk om voor 1 klus te kiezen.

Voor meer informatie kunt u/jij bellen naar Erika Slendebroek (HSJJ-jeugdwerkadviseur) op 038-3335597 of mail. We komen graag met je in contact om samen door te praten hoe jij een belangrijke bijdrage kunt leveren aan onze stichting, en daarmee aan het jeugdwerk op de Veluwe.

 

Regionale tieneravond 2010: Hij staat weer in de steigers: de regionale tieneravond! Thema dit jaar: 1, 2, 3 4 je mee? Wil je erbij zijn? Meld je aan via dit mailadres.

Project Drank de Baas: Kinderen komen soms al jong in contact met alcoholgebruik. Niet zelden maken zij keuzes die ons zorgen baren. Vanuit de kerken kunnen we kinderen, tieners en hun opvoeders wellicht een helpende hand reiken. We kunnen met hen op zoek gaan naar gezonde keuzes, hen informeren over gevaren en het aanbieden van alternatieven. Door de projectavond 'Drank de baas' op dinsdag 12 oktober 2010 in Wezep willen we ouders, jeugdwerkers en kerkelijk werkers/ambtsdragers daarbij helpen. Tevens wordt op deze avond het door de HSJJ-ontwikkelde clubwerkmateriaal over alcoholgebruik ter beschikking gesteld. Zie voor meer informatie de folder bij downloads.

Gezocht: Wil je graag wat voor het jeugdwerk doen, het liefst achter de schermen? Vind je leuk om secretariële taken uit te voeren?Ben je betrokken bij één van de participerende HSJJ-gemeenten en wil je op vrijwillige basis betrokken zijn bij het werk van de HSJJ? Dan komen we graag met je in contact om samen door te praten hoe jij een belangrijke bijdrage kunt leveren aan onze stichting, en daarmee aan het jeugdwerk op de Veluwe.

Nieuwe folder: Op verzoek van gemeente Oldebroek heeft de HSJJ een folder ontwikkeld waarin alle kinderclubs en tienergroepen binnen de gemeente zichzelf presenteren. De ontvangen bijdragen zijn verwerkt in deze folders. Wil je bij een eventuele nieuwe uitgave ook vermeld worden? Neem dan even contact op.

MAS: De maatschappelijke stage is in opmars. En dat juicht de HSJJ toe! Wat is er nu mooier dan je in te zetten voor kinderen, tieners, jongeren of gehandicapten? Zoek je een leuke MAS-plek binnen de HSJJ of een kerkgenootschap? We helpen je graag om iets te vinden dat bij jou past.

 

 

Ah, het feestje is alweer verleden tijd. 96 tieners waren in 't Harde aanwezig voor onze jaarlijkse HSJJ-regionale 10eravond. En wat was het gaaf! In de workshops was er tijd voor ontspanning: sport, spel, beauty, catering en creativiteit. In het centrale programma is er gezongen en nagedacht over een Bijbelgedeelte. Aan de hand van de psalmen 146 en 103 zochten we samen naar de grootheid van de 3-enige God. Naar wie Hij is, wat Hij deed en nog zal doen. Al de antwoorden die de tieners vonden en op een vlaggetje schreven, zijn het waard om nog eens te overdenken. Als je tot je door laat dringen hoe groot, genadig en geduldig deze Hemelse Vader is, dan is er reden voor stilte, ontzag en feest! We hopen snel de foto's online te kunnen zetten. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën voor een andere avond? Mail ons.

Wat een feest was het met 135 mensen! Harry heeft foto’s gemaakt die je kunt bekijken via deze

Copyright by: RinqTinq 2009
HSJJ